pondelok 16. septembra 2013

What I like to fall/winter 2013-2014 jewelry trend

V tomto článku trošku nadviažem na predchádzajúci príspevok :). Priznám sa vám bez mučenia, že doplnky a hlavne šperky sú moja slabosť :D. Možno aj preto sa dlhé roky učím nové techniky a neustále vyrábam nové a nové kolekcie.

Tento rok sa na záplavu extravagantných šperkov naozaj teším :D. Kolekcie sa budú niesť v duchu starých čias, rebelského punku a vtipnej nadrozmernosti. Pozrime sa teda na to :D


Nádych histórie na prehliadkové móla priniesol návrhár Ralph Lauren svojou kolekciou inšpirovanou dvomi literárnymi dielami z konca 19. storočia: Anna Karenina a Les Misérables (ktoré sa v tom období aj odohrávajú) a zdobenými barokovými lustrami (barok 16. st.- zač. 19. st.).



Ďalším historickým námetom je krása a bohatstvo sakrálnej Byzancie, ktorú návrhári Dolce & Gabbana preniesli v čase, v podobe obrovských zlatých krížov, bohatých šperkov a vykladaných korún. Rozmýšľam na akú spoločenskú udalosť sa taká koruna nosí :D.


Rebelstvo sa prejavilo v návrhárovi Karlovi Lagerfeldovi (Chanel), ktorý vystriedal nadrozmerné perly (kolekcia jar/leto 2013) za nadrozmerné reťaze.


Bronzové reťaze vo svojej kolekcií použil aj creative director Tomas Maier (Bottega Veneta), ktorý k nim pridal kontrastné porcelánové medailóny. 


Ak máte radi nápisy, určite si prídete na svoje. Lanvin túto sezónu razí cestu nápisom ako Love, Cool a Happy. Na obrázku ho môžete vidieť v spojení s ďalším trendom v podobe luxusných hmyzích brošní, ktorý mňa ako milovníčku steampunku úplne dostal :D.


Naopak úplný minimalizmus nájdeme na náhrdelníkoch a náramkoch od Céline.


Ženskému nádychu s troškou extravagancie razí cestu Chloé, ktorá svojimi náušnicami poteší nie len mňa :D.


Na vlnu punku nasadol Versace so svojimi nekonvenčnými náušnicami. Dúfam, že budem mať možnosť vyskúšať si aj u nás niečo podobné :D.


Z nadrozmerných náramkov ma upútal tento etnicky pôsobiaci náramok od Giambattista Valli.


Veľmi ženské a jemné sú prstene od Diora, ktoré sa krásne dopĺňajú s maxi perlou. Podobné, ale s drahokamami zase nájdeme u Chloé. 

zdroje obrázkov: pilarrossiblog.wordpress.com, www.marieclairvoyant.com, en.vogue.fr, www.ealuxe.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára