nedeľa 14. júla 2013

Must have in your closet

Must have in your closet
Alebo čo by mala mať každá žena v šatníku: trench coat, čierna sukňa, džínsy, blazer (sako), tielko, priliehavý top, biela košela, malé čierne šaty. Plus doplnky a topánky: výrazný náhrdelník, koktailový prsteň, žiarivé nášnice a čierne lodičky.

Or what every woman should have in her closet: trench coat, black skirt, jeans, blazer, singlet, top, white blouse, little black dress. Plus accessories and shoes: statement necklace, cocktail ring, shiny earrings and black pumps.


Oblečenie, ktoré nevyjde nikdy z módy a dá sa kombinovať aj s módnymi výstrelkami každej sezóny, by mala mať v skrini každá žena. Pozrime sa na zoznam oblečenia, ktoré určite musíte mať :D.
Klasický trench coat (nepremokavý plášť) sa hodí naozaj ku všetkému. Môžete ho nosiť s džínsami, nohavicami alebo s malými čiernymi šatami. Pôvodne bol navrhnutý známou britskou firmou Burberry, pre britských vojakov v zákopoch, ako ochrana pred dažďom. Aby nepôsobil tak prísne vojensky môžete ho nosiť s vyhrnutými rukávmi a zdvihnutým golierom.
Blazer alebo sako by vám malo sedieť ako uliate. Vybrať si môžete širokej ponuky jedno alebo dvojradových prevedení. Toto štýlové sako dodáva mužsko- ženský vzhľad, ktorý môžete doplniť o ženské prvky. V modrom prevedení s kovovými gombíkmi ho pôvodne nosili britský námorníci v 19. storočí. Do siene slávy ho priniesol Yves Saint Laurent, neskôr ho začali kopírovať aj ďalšie módne značky. Nosí sa s opaskom, s vyhrnutými rukávmi, s nohavicami kontrastnej farby, s čiernymi šatami alebo s bielou blúzkou.
Malé čierne šaty sú naozaj univerzálne. Sú jednoduché a elegantné a je ich také množstvo, že si z nich dokáže vybrať každá žena. Za ich objaviteľku sa považuje svetoznáma Coco Chanel. Ak si ich chcete zobrať len tak aj počas dňa, skombinujte ich v štýle 80. rokov s veľkými slnečnými okuliarmi a čiernymi balerínkami.
Perfektne sediace džínsy, je jedno v akej farbe, by mali ležať v skrini každej ženy. Hodia sa naozaj ku všetkému, no nájsť tie správne sediace džínsy na našu postavu je často až nemožné.
Určite by ste mali mať aspoň jeden priliehavý top v jednoduchých farbách ako je čierna, sivá, námornícka modrá, kaki alebo biela. Perfektne dopĺňa celkový výzor a keď sa ráno ponáhľate oceníte hlavne to, že sa hodí k nohaviciam, džínsom a dokonca aj k sukni. Ak ho chcete ozvláštniť, dajte si k nemu zaujímavý náhrdelník.
Tieto dva kusy oblečenia v skrini už asi máte, hovorím o čiernych nohaviciach a klasickej čiernej sukni. Obidve sú elegantné a hodia sa do práce alebo na večer.
Čisto biela košeľa sa hodí k nohaviciam aj sukni. Jej vzhľad sa dá jednoducho zmeniť vyhrnutím rukávov, rozopnutím alebo zapnutím gombíkov. Je dobré mať niekoľko košieľ s rôznymi dĺžkami rukávov a rôznych štýlov.
Biele alebo čierne tielko tzv. camisoles môžete v zime schovať pod blúzku, na jar pod blejzer a v lete nosiť len tak k nohaviciam alebo sukni.
Jeden pár kvalitných čiernych lodičiek vám vydrži aj celý život. Oplatí sa investovať do najlepších, aké si môžete dovoliť. Voľte klasický vzhľad, nie príliš špicaté, ani príliš oblé.
Nezabudnite na dobre padnúce spodné prádlo, ktoré pod oblečením nebude vidieť. V žiadnom prípade nie je vhodné, aby vám pri predklone vytŕčali nohavičky. Dávajte si na to pozor. Ak sa tak deje pravdepodobne máte na sebe zlé číslo nohavíc alebo potrebujete opasok. Iné je to s podprsenkou, ktorú môžete skryť, ale rovnako aj priznať, no nezabudnite na to, že v tomto prípade musí byť perfektne padnúca a vyzerať ako nová.
A konečne sa dostávame k doplnkom. Šperky a bižutériu by ste mohli u každej z nás vážiť na kilogramy. :D Pamätajte na to, že v žiadnom prípade nemusia byť drahé, ale mali by tak vyzerať. Medzi šperky, ktoré by ste mali mať patrí: väčší náhrdelník, koktailový prsteň a lesklé náušnice, ktoré odrážajú svetlo priamo na vašu tráv a pekne vás rozjasnia.

 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára